Oranžā zupa...
Kā es no ''neēdu ķirbju zupu'' kļuvu par ''mm, garšo labi''
- Protams vajadzēs ķirbi - 800 gr
-
200 g kausētais siers
2 gab. kartupeļi
2 gab. burkāns
1 l ūdens, manā gadījumā ‘’uz aci’’
1 TK paprikas pulveris
pēc garšas sāls
ķiploka daiviņa
eļļa pēc sajūtām
bekons
1 gab. buljona kubiņi
Ķirbi sagriež sķēlēs ar visu mizu, apmaisa ar garšvielām un eļļu. Liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti , apmēram 30 minūtes + 200 grādos.
Katlā lej ūdeni, pievieno buljonu, sagriež kartupeļus un burkānus mazās ripiņās, vāra līdz mīksti. Pievieno ķiploku.
Gatavo ķirbi nomizo un liek katlā pie kartupeļiem un burkāniem. Pievieno sāli, paprikas pulveri un kausēto sieru. Sablenderē. Visu vēl nedaudz uzvāra līdz burbulim.
Tikmēr apcep bekonu, un maizīti.
Zupu servē šķīvjos, liek virsū bekonu, pārber ar sēņu pulver un dekorē ar tomātiem.
Lai tev oranža apetīte!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.